На сколько хватает 1 литра газа примерно?

геометрії пальника,
кстати да

многокомфорочные есть какието (типа 5 сопел а не одно)...они в разы быстрее кипятят, ибо площать подогрева больше

хотя и расход топлива может быть больше чутка

12800W-9-Head-Outdoor-Stove-Self-Driving-Tour-Stainless-Steel-Folding-9-Hole-Fire-Brimstone-Stoves.jpg_Q90.jpg_.webp

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Останнє редагування:
кстати да

многокомфорочные есть какието (типа 5 сопел а не одно)...они в разы быстрее кипятят, ибо площать подогрева больше

хотя и расход топлива может быть больше чутка

12800W-9-Head-Outdoor-Stove-Self-Driving-Tour-Stainless-Steel-Folding-9-Hole-Fire-Brimstone-Stoves.jpg_Q90.jpg_.webp

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тю, даже в походных так:
Переглянути вкладення 13206922

Переглянути вкладення 13206923
 
и теперь сам вопрос: а есть в природе, блядь, такой баллон чтобы я приехал, подключил сразу к заправочному устройству и заправил.
Есть, называется газгольдер. Хуже того, там сами приедут и заправят, безо всяких переходников.
 
спасибо конечно... таких такую ебалу в квартиру я точно не буду))
Если в квартиру, то проще обычный бытовой баллон типа 2-27 с краном ВБ-2, редуктор РДСГ1-1.2 и хороший латунный переходник для заправки на АЗС. Ну и керамическую туристическую плитку.

Надо заправиться - открутил редуктор, накрутил переходник и поехал заправился. Такого баллона хватит на месяц-два, смотря сколько готовить. И весит не так много, как 2-50, можно затащить без лифта.

Только зимой больше 17 литров я бы в него не заливал.
 
Бо вони маленькі й портативні, для дому незручні.
Да й проблеми з балоном під тиском нема, якщо балон нормальний та заправляти нормально.
 
Якщо це не портативна річ( а стоячи вдома вона такою не є), то замалий розмір, а відповідно й замала стабільність - як самого пальника, так і посуду на його маленьких підставках, - звичайно ж є мінусом.


Такий "примус" в мене є, ще менший навіть( не саме цей, але дуже схожий такий само китайський), є мультитопливна brs-8, теж колись брав для незалежності від газу в походах. Юзав дуууже мало й вже хз скільки не юзаю - бо з газом проблем нема. А то качати треба, розпалювати треба якийсь час, воно смердить та масне, якщо годувати не калошею. А калоша дорожча за газ.
 
Останнє редагування:
Як так сталося, що маленькі й портативні стало синонімом "незручні"? Тим більше для дому? Для приготування їжі для двох-трьох чоловік цих девайсів вистачить з головою. Звісно, виварку на 40 літрів вже проблематично буде закип'ятити, але вихід можна знайти, "колхоз" ніхто не відміняв. Виварку поставити на цеглини, під виварку примус. Я так по швидкому переглянув найбільш популярну модель примусу Tramp TRG-016 (не реклама), він видає 4 кВт, бензину жре 153 грами на годину, ємність 450 мл.
С бензином проблема в том, что его рано или поздно разольют. И хана котенку, в квартире уже всегда будет вонять гаражом. Для природы штука отличная, лучше газа.
 
Есть на балконе керосинка маленькая, хз она на бензине работает?
Размером на литр/ полтора
 
на чому завгодно працює, що горить - хоч на олейні. Але краще все ж щось "чистіше" - спирт, бензин, керосин, розчинники всілякі... коротше будь-які вуглеводороди.
Якщо під керосинкою ти маєш на увазі примус чи щось схоже з випаровувачем звичайно.
 
Останнє редагування:
А бензиновые, как альтернатива? Чем они хуже? Немного вонючие при розжиге, но зато не нужно хранить под давлением, бенза можна канистру на балконе поставить, её хватит надолго. Помню, с отцом ездили в командировки в совке, у него в машине был большой ящик со "Шмелём" и набором посуды, готовили всё, супы, вторые блюда, чай. Классная была штука.
В такая штука в народе называлась "смерть туриста".

Переглянути вкладення 13206958
 
Лучше стандартный бытовой баллон заправить и поставить куда нужно. Только заправлять не "под горлышко", т.е. в пустой залить 40 литров.
Он будет всяко надёжнее, чем китайские поделки "для туристов".
Насколько я помню, бабушка (до того, как газ провели) за лето меняла такой один раз при полной нагрузке: постоянно плита и духовка. Т.е. как минимум, на три месяца должно хватить
 
в квартире? смеесся? "Джентельмены удачи" смотрел?
подібна ситуація з тим примусом НЕ МОЖЛИВА реально.
Вона можлива з туристичним примусом на картинці вище. Там тиск в баку створюється його розігрівом від працюючого пальника, щиток між ними дозволяє регулювати це. Якщо не вгледіти та дати баку перегрітись, а відповідно й створити великий тиск в ньому, то пари будуть стравлені через аварійний клапан в кришці. Теоретично вбік, але в замкненому просторі палатки чи при вітрі можуть спалахнути - як в тому кіно.

Там же класичний примус, високий, бак з паливом не нагрівається при роботі та відповідно такого статись не може. Необхідний тиск, щоб паливо витискалось з бака в пальник створюється вбудованим насосом, яким треба качнути перед роботою.



Загалом примуси надійні( нормальні). АЛЕ все одно менш, ніж газові системи. Ну й менш зручні
1 - паливо може розлитись. Й колись обов'язково розіллється. Вдома це незручно, особливо якщо топити не калошею, а смердючими рідинами типо звичайного бенза чи керосина.
2 - як не крути, але воно смердить навіть на калоші при розпалі. На звичайному бензі/керосині сморід ппц навіть при сталій роботі.
3 - на звичайному бензі/керосині він буде брудний та смердючий бо обов'язково десь підтікатиме трошки при заправці, розпалюванні.
Як бачимо все зав'язується на паливо - калоша чиста та не смердить, але коштує більше, ніж газ.
4 - треба розпалювати, підкачувати - мінус зручність.
 
Останнє редагування:
Необхідний тиск, щоб паливо витискалось з бака в пальник створюється вбудованим насосом, яким треба качнути перед роботою.
доводилось користуватися "Шмелем"? Там може так цвірконуть - мало не здасться
 
доводилось користуватися "Шмелем"? Там може так цвірконуть - мало не здасться
доводилось. Але ж я зауважив, що то можливо з такими дрочами, як на фото. Шмель теж гріється від полом'я бо пальник дуже близько, плюс той задрочений щиток циліндричний навколо пальника, що не дає йому вистигати.


З таким класичним примусом таке неможливе - пальник сильно вище, бак не гріє, да й сам бак повністю відкритий та має величезну площу для охолодження.
keros_10003963_002.jpg
 
Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу