Новий виток війни Росії проти України 2022 року

росія до середини 2025 року вичерпає запаси старих танків і бойових машин
Якщо вірити нашим офіційним даним, то значно скоріше.
До кінця того року.
Артилерія закінчиться за декілька місяців, до кінця літа.
 
Нові українські протимінні кораблі показали британські ВМФ – репортаж із бази Портсмут

 

ЗРАДНИКИ НА АЗОВСТАЛІ/ПРОЙШЛИ З БРАТОМ ПОЛОН ТЕПЕР ВОЮЄ ЗА РОСІЮ/ҐВАЛТУВАЛИ В ПОЛОНІ /ПОМСТА БРАТУ​

 
російська нація існує – і це дуже погана новина

Автор: Дмитро Галко

Насправді в заголовку мали бути слова “дуже погана нація”, але я б не хотів втратити свою сторінку, тому так.

Детальніше про те, що я розумію під “нацією” –
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
в попередньому дописі.

Отже, я з необережності вступив у близький емоційний контакт із російським націонал-демократом – і був за це жорстоко покараний.

Але виніс для себе важливий урок: коли в тобі зашито програму “російська нація”, і вона активована, – ти небезпечний для оточуючих народів, навіть якщо поділяєш зовні цілком пристойні демократичні погляди і ототожнюєш себе з європейською цивілізацією.

Чому так?

Бо у тебе просто немає простору для маневру. Так утворено цю програму. Оскільки це програма з закритим вихідним кодом, ти не в змозі її переписати, щоб покращити. В той же час не існує жодної функціонуючої альтернативної програми, яку ти міг би встановити.

Припускаю, що таку програму врешті-решт може бути написано. Але це вимагає зміни рівня тектонічного зсуву.

Щодо того контакту, з якого я почав. Шукаючи матеріали на тему
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
, неможливо було пройти повз історика Сєргєя Сєргєєва, бо його головна тема – “відсутність російської нації”.

Якщо коротко, він вважає націю в першу чергу політичним суб’єктом, оскільки ж росіяни, на думку Сєргєєва, ніколи ним не були в своїй історії, єдиним політичним суб’єктом завжди виступала надзаконна і необмежена суверенна влада, відповідно, казати про існування російської нації не випадає.

Мене підкупила ця думка, яка супроводжувалася багатьма цікавими спостереженнями, фактами, цитатами. До певного моменту він виглядав цілком об’єктивним: про що не знаю – не кажу, тези підкріплюю посиланнями на джерела, міфотворчістю не займаюся.

Одне слово, він мені встиг сподобатися. Але щойно я від його статей перейшов до книги, де він розповідає “історію російського народу”, на мене чекала прикра несподіванка. Якби книга була паперовою, я б кинув її у багаття або шваркнув об стіну, їй-бо. Телефон було шкода.

Не наводитиму багато цитат, бо попередній допис через його розмір мало хто прочитав, а я не хотів би писати для самого себе. Обмежуся лише однією:

“Указанное настолько очевидно свидетельствует об изначальном русском единстве Киевской Руси, что останавливаться на полемике с теми политически ангажированными авторами, которые уже тогда обнаруживают на её территории Украину и Беларусь, не вижу смысла”.

І все.

В одну мить розумна, освічена, критично мисляча особистість перетворилася на тупого та агресивного невігласа.

А Росія там вже існувала. Три ха-ха чотири рази.

Найзабавніше, що далі він раптом вмикає критично мислячу особистість і пише, що не випадає казати про існування “єдиної російської протонації” на території КР. Але потім знову критична мисляча особистість моуд офф – і достатньо лише того, що фінські та балтські племена, мовляв, розпустилися у “давньоросійської народності” майже без сліду, тому це було моноетнічне “слов’янське” утворення, та й по тому.

Коли далі почалося про польсько-литовську окупацію “російських земель”, я вже не здивувався. Просто кинув читати.

От що я маю сказати з цього приводу. Жодних “хороших росіян” не з’явиться, поки:

1) Історію Росії не почнуть писати з моменту підйому Московського царства, яке посилилося завдяки муткам із Золотою Ордою;
2) Існування “давньоруської народності” буде забуто;
3) Буде визнано строкатий етнічний состав російських земель;
4) Про “Русь” якщо писатимуть, то обов’язково згадають Пургасову Русь, де не було жодних “моноетнічних слов’ян”, а знаходилося об’єднання мордовських племен;
5) Всі історичні зазіхання на території сучасних України та Білорусі стануть табу;
6) Більшість території Росії в міжнародно визнаних кордонах, включно із землями Новгородської та Псковської республік, буде визнано тим, чим вони були – завойованими.

Це програма-мінімум. Без її виконання діла не буде. Вважаю, що це варто довести на міжнародному рівні.

Тепер щодо “російської нації”. Сєргєй Сєргєєв змусив мене переконатися в протилежному від того, що він намагається довести. А саме в тому, що російська нація існує. Він до неї належить, ба більше, є активним її “проповідником”, отже – співучасником злочинів.

Попри те, що я не знайшов доказів його підтримки “СВО”, а до того гібридної агресії на Донбасі та навіть анексії Криму, дещо вказує на протилежне, в останні роки він навіть перестав називати себе “націоналістом”, я вважаю, що цього геть недостатньо.

Багато хто з росіян відчув, що їх висмикнули з зони комфорту. Бо відібрали маня-мірок, де вони відчували себе представниками великої нації, з якою рахуються і яку багато хто поважає у світі. Маня-мірок, де можна було спокійно розсусолювати з аристократичною витонченістю на всілякі теоретичні теми, які надавали їм почуття самозадоволення, без ризиків для життя та здоров’я.

Це все закінчилося. І тому вони почуваються розгубленими.

Якщо хочете насправді повернути собі гідність, просто почніть цю важливу роботу – знищення програми-віруса “російської нації” в існуючому вигляді.

А якщо ні – “украинская почтовая марка с нецензурным жестом”.

На заставці: звільнений Херсон, 14 листопада 2022 р. Фото:
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Copyright © 2020 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Крим.Реалії (Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода)

00930000-0aff-0242-2aa7-08dac7acb47a-w1023-s.jpg
 
Росіяни вбили хлопця, який віз хліб

Неподалік мого рідного Грем'яча, що на кордоні з мордором, москальська мразота розстріляла машину-хлібовозку.

Водій, хлопець 30 років, загинув.

Ця машина була чи не єдиним способом сполучення мого села із тиловою Україною. Двічі на тиждень в один і той самий час вона привозила людям хліб. Кацапи знали про це, знали маршрут і знали, що ця машина забезпечує селян хлібом. Їхні дрони там роями носяться. Вони навмисно вбили людину, яка виконувала гуманітарну місію. Не знаю, тепер чи навижиться хтось іще туди доставляти хліб.

Мокшанська наволоч робить усе аби винищити життя на прикордонні. Ми маємо робити те ж саме у відповідь, без жодних докорів сумління!

Ігор ЛЕВЕНОК

587156 (1).jpg
 
Січеславщина передала велику допомогу захисникам

 
Ізраїль важливіший за Україну!

Бракує слів. Який Часів Яр, Роботине, Кринки? Це взагалі де? Тут геть увесь Фб забитий Ізраїлем!

Це справді нечувано: іранські шахеди прилетіли до кордону цієї країни! Це ж як важливо для України! Та й для світу - пріоритет! Навіть палата представників США змінює свій графік роботи, щоб терміново розглянути допомогу Ізраїлю. Іранські шахеди - це ж загроза!.. Я просто нагадаю, що ми вже півроку чекаємо, поки Штати проголосують за допомогу Україні.

А, ну і так. Бажаю Ізраїлю перемоги

Вадим ВАСИЛЕНКО

630-360-1668013646-653.jpg
 
Назад
Зверху Знизу