Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Трактуємо Біблію. Історія про двоголового (триголового) орла.

• Автор теми Автор теми Holub____ka
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 92
Трактуємо Біблію. Історія про двоголового (триголового) орла.

Читаючи "Біблію" я знайшла наступну історію . Пропоную обговорити .

Глава 11
1 І я побачив сон: і ось з моря
виходив орел, в якого були 12-ть о-
перених крил і три голови. 2 І я по-
бачив: і ось він розпускав свої кри-
ла по всій землі, і всі небесні вітри
дули до нього і збиралися. 3 І я по-
бачив: і з його пер родилися пера
протилежні. І вони були в дрібних і
малих перах. 4 І ті його голови бу-
ли спокійні, і середня голова була
більшою від інших голів
, але вона
спочивала з ними. 5 І я побачив: і
ось орел літав на пір’ї своїм і царю-
вав над землею і над тими, що про-
живали на ній. 6 І я побачив, як йо-
му підчиненою була вся піднебес-
на, і ніхто йому не протиставився,
ані одне з створінь, що є на землі. 7
І я побачив: і ось піднявся орел на
своїх кігтях і видав голос своїми
перами, кажучи: 8 Не чувайте всі
разом, спіть, кожний один у своєму
місці, і чувайте на час – 9 голови ж
на пізніше хай бережуться.
10 І я
побачив: і ось голос не виходив з
його голови, але зсередини його ті-
ла. 11 І я почислив його протилеж-
ні пера, і їх було вісім. 12 І я по-
бачив: і ось з правого боку повста-
ло одне перо і царювало по всій зе-
млі. 13 І сталося, що коли він царю-
вав, прийшов йому кінець, і не з’я-
вилося його місце. І піднялося інше
перо і царювало, володіючи багато
часу. 14 І сталося, що коли царював
і приходив його кінець, щоб не по-
являвся, так як попередний
, 15 і ось
виданий був йому голос, кажучи:
16 Послухай ти, що ввесь час ти
держав землю, це завіщаю тобі
раніше, ніж почнеш нез’являтися:
Ніхто після тебе не триматиме твій
час, але й ні половину його. 18 І
третій піднявся держати князівство,
так як і попередні. І той і не поя-
вився. 19 І так траплялося і всім ін-
шим, що й поодиноко князівство дер-
жали, і знову більше не появлялися.
20 І я побачив: і ось в часі сидячі пе-
ра піднімалися з правого боку, щоб
тримали й вони князівство, і з них
були ті, що держали, але швидко не
з’являлися. 21 Бо й деякі з них під-
носилися, але не тримали князівства.
22 І я побачив після цього: і ось не
з’явилося 12-ть крил і два крильця.
23 І нічого не залишилося в тілі орла,
хіба що дві голови
, що спочивали, і
шість крилець. 24 І я побачив: і ось
шість окрилених поділилися на два і
зосталися під головою, що є з пра-
вого боку, ті чотири залишалися на
своєму місці. 25 І я побачив: і ось ці
підкрильцята думали поставити і
тримати князівство. 26 І я побачив: і
ось одне піднялося, але скоро не поя-
вилося, 27 і другі швидше, ніж попе-
редні не з’явилися. 28 І я побачив: і
ось два, що вгорі, самі в собі, думали
й ті царювати. 29 І як думали про це,
ось одна відпочиваюча голова, що
була посередині, й збудилася, бо во-
на була більша від двох голів
. 30 І я
побачив, як дві голови були з собою
досконалі. 31 І ось повернулася голо-
ва з тими, що були з нею, і з’їла два
крильця, що думали царювати. 32 Ця
ж голова перелякала всю землю і во-
лоділа на ній тими, що володіють
землею з великим трудом, і держала
земські поселення володарів більше
від всіх крил, які були.
33 І я побачив
після цього: і ось пів голови скоро не
з’явилося, і вона так як крила. 34 Від-
лучилися ж дві голови, які також, і ті
царювали над землею і над тими, що
живуть в ній
. 35 І я побачив: і ось
голова з правого боку пожерла ту, що
з лівого. 36 І я почув голос, що гово-
рив мені: Поглянь напроти себе і заз-
нач, що бачиш. 37 І я побачив: і ось
наче розгніваний ревучий лев з лісу, і
я почув як видав голос людський до
орла,
мовлячи: 38 Почуй ти, і говори-
тиму тобі, і Всевишній промовить до
тебе: 39 Чи ти не є той, який зали-
шився з чотирьох звірів, яких я ство-
рив, щоб володіли в моїм віці і щоб
через них прийшов кінець їхніх ча-
сів? 40 І четвертий, приходячи, пере-
міг всіх звірів, які прийшли, і силою
тримав вік з великим тремтінням і
всю вселенну дуже страшно, з тру-
дом поселився, впродовж стільки ча-
су в земних поселеннях з обманою.
41 І ти судив землю не по правді, 42
бо ти турбував лагідних, і зранив
спокійних, і полюбив брехливих, і
знищив помешкання тих, що давали
овоч, і упокорив стіни тих, що тебе
не перемогли. 43 І твоє впокорення
підніметься до Всевишнього, і твоя
гордість до Сильного. 44 І погля-
нув Всевишній на горді часи – і ось
вони скінчилися, і його беззаконня
звершилися. 45 Задля того тобі не
появився орел, і твої страшні кри-
ла, і твої препогані крильця, і твої
лукаві голови, і твої дуже погані
кігті, і все твоє марне тіло,
46 щоб
від почила вся земля, і стала
звільненою від твоєї сили, і на-
діялася на суд милосердя Того, Хто
її створив

Глава 12
1 І сталося, що коли лев говорив
ці слова до орла, і я побачив: 2 і ось
та голова, що залишилася, й не з’я-
вилася, чотири крила, які прейшли
до нього, вони й випрямилися, щоб
царювати. І їхнє царство було ко-
ротким і повним замішання. 3 І я
побачив: і ось вони не з’являлися, і
все тіло орла розпалювалося, і зем-
ля дуже злякалася

:eyecrazy:

Что тут трактовать, Иоанн, проснувшись с бодуна, распохмелился, и подзакусил спорынным хлебушком, выхваченный бэдтрип после описал, и опубликовал в бульварной книжонке под названием Апокалипсис. И все:).

назовите книгу Библии откуда вы взяли эту информацию?
или это очередной апокриф?

То то же, перевод тоже укажи так как тут он размытый. То что это указано не в книге Откровения и так понятно, слова эти говорил не Иоанн и они не из нового завета вообще. Это пророк Ездра пророчество про 12 колен израиля.

Глава 12
1 І сталося, що коли лев говорив
ці слова до орла, і я побачив: 2 і ось
та голова, що залишилася, й не з’я-
вилася, чотири крила, які прейшли
до нього, вони й випрямилися, щоб
царювати. І їхнє царство було ко-
ротким і повним замішання. 3 І я
побачив: і ось вони не з’являлися, і
все тіло орла розпалювалося, і зем-
ля дуже злякалася

Лев это Вавилон который на тот момент стал мировой державой разрушил Израиль и увел в плен тех кто остался в живых.

Останнє редагування:
назовите книгу Библии откуда вы взяли эту информацию?
или это очередной апокриф?
3 книга Ездра

тобто був орел з 3 головами , в якого середня голова була більша за 2 інші (дивлюсь на герб нашого північного сусіда а голів то дві а корони то 3, причому над пустим місцем середньої голови корона більша як над іншими головами ,( ой яке співпадіння ) )
і став орел 2- головим ........

Получається цього орла по Біблії має перемогти ЛЕВ.:confused::confused::confused::confused:

Даю установку - орлом должна быть россия, которую разрушит возрождающаяся Украина со столицей во Львове :D
По-моему, и так каждому очевидно... :кручусь:

Жаль, що нам не затвердили великий герб України, а на ньому мав бути ЛЕВ.

обто був орел з 3 головами , в якого середня голова була більша за 2 інші (дивлюсь на герб нашого північного сусіда а голів то дві а корони то 3, причому над пустим місцем середньої голови корона більша як над іншими головами ,( ой яке співпадіння ) )
і став орел 2- головим ........

Нужно не вырывать контекст а читать полностью, не догадки строить и свои пожелания а вникать.
Люди существа такие по факту, что готовы придумать то чего нет,чтобы поднять себе настроение.

Глава 7. Видение Даниила о четырёх зверях

Четыре ветра небесных (7:1,2) “В первый год Валтасара, царя Вавилонского, Даниил видел сон и пророческие видения головы своей на ложе своем. Тогда он записал этот сон, изложив сущность дела. Начав речь, Даниил сказал: видел я в ночном видении моем, и вот, четыре ветра небесных боролись на великом море”.
В 7 главе рассказывается об откровении Даниила, которое он получил во сне в первый год правления Валтасара, царя Вавилона, за четырнадцать лет до падения империи. Даниил сначала увидел во сне четыре ветра небесных, боровшихся на большом море. Ветры небесные символизируют провидение Бога и Его власть над человечеством. То, что ветры исходили от неба, означает, что человеческая история развивается в пределах границ Божественной воли. Другими словами, никакой бунт сатаны не может изменить ход человеческой истории, если того не позволит Бог.
“Великим морем” в Библии всегда называется Средиземное море. Так что фраза “четы-ре ветра небесных боролись на великом море” определяет сцену для развития исторических событий, которые, благодаря провидению Бога, должны были развернуться в странах, окружавших Средиземное море.

Лев с орлиными крыльями (7:3,4)

“И четыре больших зверя вышли из моря, непохожие один на другого. Первый — как лев, но у него крылья орлиные; я смотрел, доколе не вырваны были у него крылья, и он поднят был от земли, и стал на ноги, как человек, и сердце человеческое дано ему”.
Первый зверь, который вышел из моря, лев с орлиными крыльями, имеет отношение к Вавилону. Это аналогично золотой голове истукана, которого Навуходоносор видел во сне.
Почему Вавилон был представлен как лев с орлиными крыльями? Скульптуры таких созданий стояли перед воротами Вавилонского дворца. Орел — царь среди птиц в воздухе, а лев — царь среди животных на земле. Поэтому это создание отражало абсолютную власть вавилонского монарха и совершенную структуру его бюрократии. Это также означало, что Вавилон победит весь известный мир тех дней со стремительностью и мощью орла, став могущественной силой.
Пока Даниил рассматривал льва, его крылья были вырваны и он был поднят от земли и встал на две ноги, подобно человеку. Это относится к таинственному случаю, произошедшему с царем Навуходоносором, когда его высокомерие принесло суд Божий, так что он был безумен в течение семи лет.
То, что крылья орла были вырваны, означало, что власть была отобрана у Навуходоносора. Когда же царь был восстановлен, то он уже не был подобен животному, а стал подобен человеку.
В этом видении Бог показал каждое царство и царя мира через образ зверя. Но когда Навуходоносор глубоко раскаялся в своей гордости, признав власть Бога, Он сделал его стоящим на ногах, подобно человеку. Навуходоносор, покаявшийся перед Богом, стал красивой личностью, по образу Божьему. Итак, первый зверь, которого увидел Даниил, символизировал со-временные ему времена, век Вавилона.

Медведь с тремя клыками (7:5)

“И вот еще зверь, второй, похожий на медведя, стоял с одной стороны, и три клыка во рту у него, между зубами его; ему сказано так: "встань, ешь мяса много!"”.
Даниил увидел это видение во время царствования Валтасара, последнего царя Вавилона. Второй зверь в видении, медведь, символизирует времена, наступившие после падения империи, то есть времена Мидо-Персидского царства, которые должны были наступить после завоевания Вавилона и продлиться приблизительно два столетия вплоть до 331 года до Р.Х.
Подобно медведю, мидяне и персы были бес толковы и бестактны, но сильны. Когда они вели войны, у них вряд ли была какая-либо стратегия; они просто “давили” численностью своей огромной армии, насчитывавшей от сотен тысяч до миллиона человек. Армия, которую они выставили для войны с греками, имела миллион солдат, половина которых составляла ударную силу, а вторая половина была в резерве.
Мидо-Персидская империя была не только бестолкова и бестактна, но и жестока. Она завоевала многие страны, буквально растоптав их своими ногами.
Медведь в видении поднялся с одной стороны. Это говорит о том, что хотя мидяне и персы были коалицией двух государств, но империя кренилась на одну сторону, сторону Персии. Персия, которая была основана позже Мидии, стала более сильной и в конечном счете подавила Мидию. Серебряная ***** и руки, располагавшиеся ниже золотой головы во сне Навуходоносора, также соответствовали союзу мидян и персов.
В видении медведь имел три клыка. Они символизируют сильные народы, побежденные Мидо-Персидской империей: Вавилон, Лидию и Египет. Голос, который сказал: “Встань, ешь мяса много”, представляет Божественное разрешение господствовать над многими соседними странами. Согласно этому разрешению, мидяне и персы победили много небольших народов на Ближнем Востоке, расширив свою империю гораздо больше той территории, которой когда-то обладал Вавилон. Это продолжалось в течение более чем двух столетий, но империя, наконец, пала, и появился третий зверь.

Барс с четырьмя крыльями и четырьмя головами (7:6)

“Затем видел я, вот еще зверь, как барс; на спине у него четыре птичьих крыла, и четыре головы были у зверя сего, и власть дана была ему”.
Представьте этого зверя. Барс в природе — быстрое и подвижное животное, а этот барс имел еще и четыре крыла на спине. Что могло быть быстрее летящего барса?
Этот зверь символизирует Александра Великого, греческого полководца, победившего Мидо-Персию и взявшего контроль над огромной частью мира. Это был самый великий завоеватель, которого мир когда-либо видел, занявший обширную территорию за короткое время. Александр вышел из Македонии в Европе и захватил огромные территории в Азии и Африке, он пронесся подобно урагану до границ Индии.
Легенда гласит, что Александр плакал, сидя на берегу индийской реки, потому что не осталось больше земли, которую можно было бы завоевать. Но вскоре он умер от лихорадки в Вавилоне в возрасте тридцати трех лет.
Четыре головы этого барса относятся к четырем генералам Александра Великого, указывая на коллективную систему управления в его империи. В завоеваниях Александра четыре его генерала играли центральную роль, и после его смерти они разделили Греческую империю между собой. Таре и Вифиния отошли к первому генералу, Лисимаху; Македония и Греция — ко второму, Кассандру; Сирия и Вавилон — к третьему, Селевкию; Египет, Палестина и Аравия — к четвертому, Птолемею. Таким образом, империя Александра была разделена на четыре царства, постоянно воевавшие друг с другом.

Зверь с десятью рогами (7:7,8)

“После сего видел я в ночных видениях, и вот зверь четвертый, страшный и ужасный и весьма сильный; у него большие железные зубы; он пожирает и сокрушает, остатки же попирает ногами; он отличен был от всех прежних зверей, и десять рогов было у него. Я смотрел на эти рога, и вот, вышел между ними еще небольшой рог, и три из прежних рогов с корнем исторгнуты были перед ним, и вот, в этом роге были глаза, как глаза человеческие, и уста, говорящие высокомерно”.
Четвертый зверь, которого увидел Даниил, был ужасным и сильным. Он имел большие железные зубы и десять рогов. Этот зверь символизирует Римскую империю, которая сменила Греческую, подмяв под свое влияние весь мир.

Жаль, що нам не затвердили великий герб України, а на ньому мав бути ЛЕВ.

Правление льва уже давно прошло. И не имеет отношения к сегодняшним событиям вообще.

Останнє редагування:
апокалипсис или откровение имеет условный символический язык и буквальное чтение оного пагубно для неокрепшего разума ТС ...

зы=бесплатный совет: начните с Библии для детей ... :-)

ных (7:1,2) “в первы

тасара, царя вавилонского, даниил видел сон и пророческие видения головы своей на ложе своем. тогда он записал этот сон, изложив сущность дела. начав

енной воли. другими словами, никакой бунт сатаны не может изменить ход человеческой истории, если

правление льва уже давно прошло. и не имеет отношения к сегодняшним событиям вообще.

тільки чомусь 2-головий орел існує по сьогодні.

Holub____ka,пишут, что двухглавого орла привезла византийская принцесса Софья Палеолог, племянница византийского императора и стала женой князя Ивана III.
Двухглавый орел - символ царской власти. Головы обращены на Запад и Восток, на Европу и Азию и символизируют их единство. С момента принятия двухглавого орла, Московские государи становились наследниками Византийских императоров , им передана эстафета на великую империю этим двухглавым орлом. Одна империя пала, вторая должна была родиться. "Москва третий Рим."
К Библии не имеет отношения.

о..... Зрозуміла то вже той орел в якого одна голова з'їла другу ;-)

Holub____ka,пишут, что двухглавого орла привезла византийская принцесса Софья Палеолог, племянница византийского императора и стала женой князя Ивана III.
Двухглавый орел - символ царской власти. Головы обращены на Запад и Восток, на Европу и Азию и символизируют их единство. С момента принятия двухглавого орла, Московские государи становились наследниками Византийских императоров , им передана эстафета на великую империю этим двухглавым орлом. Одна империя пала, вторая должна была родиться. "Москва третий Рим."
К Библии не имеет отношения.

Двоголовий орел родинний знак родини Палеолог. Також він був гербом Золотої орди, на монетах він в них також був... І якийсь там хан також був одружений з візантійською царицею... Так що не понятно звідки.

І ще що за третій Рим. Рим є один єдиний – іншого нема. Те що хтось одружується на родичці когось не стає наслідником....так оскільки в того є свої діти і вони наслідують а не племінниця. Так що то все вигадки Московії для того щоб вкрасти ще й історію Візантії до якої нічого не мають...

Двоголовий орел родинний знак родини Палеолог. Також він був гербом Золотої орди, на монетах він в них також був... І якийсь там хан також був одружений з візантійською царицею... Так що не понятно звідки.
Значит тоже хотели стать преемниками римлян.
І ще що за третій Рим. Рим є один єдиний – іншого нема. Те що хтось одружується на родичці когось не стає наслідником....так оскільки в того є свої діти і вони наслідують а не племінниця. Так що то все вигадки Московії для того щоб вкрасти ще й історію Візантії до якої нічого не мають...
это же символ. символизирует могущество и объединение противоположностей. Не историю украсть, а передали эстафету на рождение империи.

Останнє редагування:
Значит тоже хотели стать преемниками римлян.
это же символ. символизирует могущество и объединение противоположностей. Не историю украсть, а передали эстафету на рождение империи.

вибачте , але одна імперія вже під цим знаком пала.....Хоча, дійсно, була дуже могутня. :іржач:

на той час ту імперію двоголового орла перемогли Турки ... цікаво турків яка тварина символвзує ?

вибачте , але одна імперія вже під цим знаком пала.....Хоча, дійсно, була дуже могутня. :іржач:

на той час ту імперію двоголового орла перемогли Турки ... цікаво турків яка тварина символвзує ?

Турки тоже взяли себе двуглавого орла.)) Они тоже с этим символом строили мощную империю. И не смогли удержать власть и раскололись на княжества.
Москва уже Третий Рим.

Турки тоже взяли себе двуглавого орла.)) Они тоже с этим символом строили мощную империю. И не смогли удержать власть и раскололись на княжества.
Москва уже Третий Рим.

Де саме в Біблії написано що „москва –третій Рим»??:confused::confused::confused: га ? Я щось там такого не бачила що будуть зразу ТРИ Рими? Га?

Назад
Зверху Знизу