Щоб не їздити, або не висіти на телефоні, краще надіслати на електронну адресу для звернень громадян:
hts@hts.kh.ua хоч колективне, хоч індивідуальні звернення з вимогою пояснення і обґрунтуванням нарахувань за січень-березень з відповіддю у електронній і письмовій формі.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
«Відповідно до Закону України від 02 липня 2015 року № 577-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» з 28 жовтня 2015 року «письмове звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення). У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається».
Закони, які бажано хоча б поверхнево знати для полегшення комунікації з постачальниками комунальних послуг:
1. Закон України № 393/96-ВР «Про звернення громадян
2. Закон України № 887-VIII «Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення
3, Відповідно до Закону України “Про житлово-комунальні послуги” із змінами, що внесені Законом № 2454-VIII від 07.06.2018, споживач має наступні права та обов'язки:
Споживач має право:
1) ... ...;
2) без додаткової оплати одержувати від виконавця житлово-комунальних послуг інформацію про ціни/тарифи, загальну вартість місячного платежу, структуру ціни/тарифу, норми споживання та порядок надання відповідної послуги, а також про її споживчі властивості;
3) .... .