Фундамент.

Статус: Online
Реєстрація: 14.07.2007
Повідом.: 7620
Есть на даче сарай. Не очень старый, 70х годов постройки, но выглядит анатуражно, как будь-то очень-очень древний, воющем, жалко будет сносить-перестраивать. Но там беда с фундаментом. Посмотрите на фото - какие есть варианты спасения?
 
Зтягувати металом. Кутики металеві а потім стягувати їх через стрижні круглі з нарізаною різьбою на кінцях.
Розглядаю цей варіант, на іншій дачі, навіть однозначно так буду стягувати хату. А тут…Фундамент не стоїть на рівній поверхні, а « врізаний» у схил. Кутником з гори не зачепиш, треба щось вигадувати. До того ж, на фото не видно, але там вже вигнуло дугою в горизонтальній площині по всій довжині. А отам де на фото двері- приміщення виходить напівпідземне з лівої сторони стіна (зовні, повністю, під земллею) так само дугою вигнулась в середину.
 
Сносить! Подъем с земли дороже выйдет, чем по-новому сделать.
 
Зробити можно все. І відкопати і металом стягнути і обетонувати і несучий каркас підвести.

Все питання в ціні)

Швидше за все воно не таке цінне.
Оооот, цікаво, який порядок ціни буде, якщо, наприклад обв‘язати арматурою, обкласти опалубку і залити моноліт?
Або, чи можливий такий варіан - частинами розбирати і перекладати з цегли?
 
По ціні якраз і не зоорієнтую.

По фото наче каркасна дерев'яна конструкція стоїть зверху на фундаменті то тоді можно біля кожної стійки дерев'яної ззовні і внутрі викопати під фундамент яму і під стійку підвести П образну опору з металу і забетонувати її. В результаті у вас каркасник буде вже на своєму фундаменті новому а з цегляним тоді робіть що завгодно.

Можно і цигляну кладку ділянками перекладати є і така технологія але тут потрібно людей ще знайти що за це візьмуться у яких ще клепка в голові буде щоб їх самих там не привалило під час робіт.
Там каркас стоїть не на фушдаменті, а на бетонній плиті (відлитій по місцю в опалубці) а вже плита лежить на фундаменті.
 
снести и заново самое дешеове
 
Согласен со всеми отписавшимися, смысла восстанавливать не вижу вообще.
А можно фото верхней части? Просто интересно, что же там такого уникального и ценного.
В нижней части ценности не наблюдается, ИМХО.
 
Да вобщем-то ничего особо «ценного» и «уникального» там нет. Но мне нравится именно своим старинным видом. Но, даже если, на этом месте строить что-то новое, все равно фундамент нужно востанавливать. Переглянути вкладення 13213015
 
Да вобщем-то ничего особо «ценного» и «уникального» там нет. Но мне нравится именно своим старинным видом.
Понятно. Как по мне - самый обычный сельский сарай.
Можно попробовать "подвал" под сараем забить по максимуму грунтом или строймусором, а потом наружные стены аналогично засыпать по уровень пола сарая. Предварительно построив подпорную стену хотя бы по одной стороне сарая, а лучше по трём.
 
Так користуйся поки не розвалиться. Тоді і питань не буде)
Так я так і хочу! І, думаю, він простоїть ще багато років. Але дружина наполягає, що, оскільки сарай валится, то треба його знести і на його місці побудувати щось ось таке. Але , як на мене, то попса. Зараз ці старі почорнілі колоди, цей запах старовини , великий просторий, справжній, хочу повісити на стіну колесо від воза, додати в середині декору - старих глечиків та ін. А замінити на щось таке…. Ну, не знаю… попса…
 
А шотзаважає охайно розібрати, зробити фундамент та потім відбудувати з старими матеріалами той сарай?
 
Проще всего возвести опоры, под них залить хороший фундамент. Трещины залить бетоном. Можно и по преиметру потом залить неболььшую ленту, чтоб стена в воздухе не висела, но после того как уже будут опоры.
Типа такого:
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
гнилой сарай с шиферной крышей никакой красоты не представляет. снести к хуям!
 
Так я так і хочу! І, думаю, він простоїть ще багато років. Але дружина наполягає, що, оскільки сарай валится, то треба його знести і на його місці побудувати щось ось таке. Але , як на мене, то попса. Зараз ці старі почорнілі колоди, цей запах старовини , великий просторий, справжній, хочу повісити на стіну колесо від воза, додати в середині декору - старих глечиків та ін. А замінити на щось таке…. Ну, не знаю… попса…
ничего себе попса. тут денег тыщ 10 минимум, если самому ваять
 
ничего себе попса. тут денег тыщ 10 минимум, если самому ваять
Вот в том-то и дело, что денег потянет много, а выглядит как попсовая беседочка. Лучше отремотировать и отдекорировать то, что есть
 
Посмотрите на фото - какие есть варианты спасения?
Метал ничего держать не будет, пустая трата денег. При просадке фундамента, морозном пучении и тд. он деформируеться как пластилин.

Была подобная проблема со старым домом из известняка. Под угол постоянно затекала вода и фундамент начал просадку давать в том месте.
Вопрос решил довольно бюджетно - раскопал фундамент в том месте, под низ фундамента залил бетон в перемешку с камнем дикарем.
Ушло примерно 0,5 куб. бетона. Потом утепленную опалубку, чтоб был нормальный и не было пучения грунта зимой. И самое главное - убрать источник подтопления: стек с крыши, неровности рельефа и тд.

Также сделал вот такую конструкцию у самой стены, покажу на вашем примере. Своего рода подпорка из кирпича или монолитного бетона. Такие конструкции я заметил в западной Европе, их активно использовали в старых домах и других помещениях, чтоб укрепить стену.
 
Це власний досвід з гімняно зробленої роботи?)))

А отой контрфорс на фото що ви намалювали ще потрібно конструктивно вірно зробити щоб він увімкнувся у роботу конструкції а не був "збоку припека" а то буде як з металом що наче пластилін)
ну ваше право как это рассматривать. гавняно или нет. я автору посоветовал способ, который проверил на практике.
 
Назад
Зверху Знизу