кримінал: грабіжники не тільки з-за поребрика розійшлися

Статус: Offline
Реєстрація: 08.04.2010
Повідом.: 76
кримінал, не тільки цивільна шкода, як на мене, та неможу зв'язатися за консультаціями зі своїм старим юристом :(

наскільки я зрозумів, сусідка (не сама, бо казала "ми") одразу з обстрілами вломилася у порожню (з 2015) квартиру пенсіонерки (вочевидь, скориставшись "війна все спише", врешті, давно про це мріяла, а тут же ж наче за 2-3 дні ... ну, зрозуміло) -- і ось "навела красу" (винесла, що хтіла -- розграбувала тобто, а до того ж встановила свої замки -- насправді, гадаю, прикомунізжені власне з квартири пенсіонерки, бо там багато чого... вже, схоже, було)

пенсіонерка дзвонила дізнатися у 03.2022 про стан житла -- сусідка насвистіла, мовляв, "стріляють, але в тебе все гаразд, хоча у мою ракета влучила, трохи навіть стінку ушкодила, та вже хлопці прийшли і все підрехтували, але тепер змушена у подруги жити" (з якою здавна ділить пляшки і все гуртом мріють "бендер" здати "визволителям" -- на мене, дуже вже недоліт, однако!)

нещодавна (у цьому 10.2022) сусідка передзвонила пенсіонерці (спробую перекодувати і викласти онлайн цього запису) -- тепер власне хизувалася: мовляв, "замки у твою квартиру ми виламали і тепер я реально в тебе живу, цілих два місяці в тебе красу наводили, випрали штори" (звісно, кацапською мовою та й у аналогічногому стилі) -- на підкреслено простодушне запитання "а чого ж ти мені раніше не сказала, нащо обманювала?" -- блюзнірське "так у тебе ж із серцем проблеми, тож я й не хотіла хвилювати тебе", а ще "не хвилюйся, я тобі одяг та посуд залишила" (квартира, хоч і одна невеличка кімнатка на ХТЗ, але використувалась як нежитловий склад з 2015 -- від ящиків з миючими засобами до зібраного антиквариата аж із початку XX сторіччя, не кажучи про де-яку готівку непримітно приникану серед меблів/одягу -- на все це жадібним зирком дивилася ця лярва роками, про нички грошенят теж безсумнівно здогадувалась, але не ризикувала певний час, проте на буху харю жартома потякала, що якось "красу наведе", тобто обшмонає все)

пенсіонерка планує писати заяву (кудись до райвідділку?), та спочатку викликати ментуру -- і з ними спробувати дістатися до свого власного ОКУПОВАНОГО (це ще я м'яко кажу!) житла, але викликати через 102, бо участковий -- кореш сусідки і не раз пропонував (за її словами) "за $70 вивезти стару бабку десь до ліса назавжди, щоб не знайшли", або що підкине до квартити наркоту (колись сусідка контрабасила) -- і він їй допоможе у підставі

тож, гадаю, мало (адже мій досвід: менти -- це урки у формі, мусора і є, тож в кращому випадку -- ніякої користі, в гіршому -- ще більше шкоди)
думаю, треба шукати допомогу серед активістів/волонтерів (ось тут пробую), аби хочаб засняти процес на відео та присутністю своєю "простимулявали" попо-лицих псевдороформованих рухатися належним чином
а далі? прокуратура, суди -- тут всі, хто стикався, знає, наскільки безпросвітно... особливо коли ресурсів немає...

то є волонтери, які б допомогли РЕАЛЬНО?
у неділю є плани їхати на місце подій -- мені, вочевидь, теж... трохи очистив місце на мобілі, спробую записати

дякую за увагу усім присутнім людям (і додому отих пекельних виродків роду людського) ! ;)

PS: взагалі скопіпастив з https://www.kharkovforum.com/thread...ssy-drugie-napravlenija.5236579/post-70913378 (темна тема чогось лінки робить непомітними при редагування - сірі на сірому)
а ще запитання до адмінів: а чого текст арабською не проходить ні в профілі, ні у редакторі?
і ще чогось не спрацьовує лінкування на gif і розділі about профілю...

PPS: у теорії зараз за ККУ мінімум за крадіжку від 5 років, за грабіж -- від 7
на практиці, як зазвичай, треба ще докласти зусиль, аби довести очевидне...
 
Реально вам правовое решение вопроса уже не подходит. Так что придётся подставлять лишь собственную шею, ради воображаемых миллионов некой пенсионерки
 
Тексту багато, весь повністю відповідально прочитала, але там не написано, яких саме волонтерів шукають і яку допомогу хто буде вважати реальною...

Давайте об'єктивно (так, як це виглядає зі сторони):
1. Сама пенсіонерка, як я розумію, ніяких дій щодо захисту своїх прав поки що не вчинила.
2. Поки що все обговорення ходить навколо того, що всі погані, всі продажні.
3. Ніяких документів, дій, фактів, які були б хоч якось значимі для процесу, не було і немає.
4. Пенсіонерка навіть не зверталася за допомогою чи консультаціями (десятки адвокатів зараз безкоштовно консультують, тому не треба про відсутність коштів).
5. Напрошується висновок... Поки людина сама не робить нічого для свого захисту, а тільки закликає інших щось робити (реально, що б це не значило)... При цьому навіть не озвучується, що робити... То ніякої реальної допомоги така особа не отримає.

А тепер по взаємодії з поліцією:
1. Подача заяви про викрадення майна. Причому це треба було зробити ще коли дізналася про все.
2. Для потрапляння в квартиру дійсно знадобиться наряд, але навіть цього може бути недостатньо. При виклику обов'язково мати при собі паспорт та документи на квартиру, щоб підтвердити власність.
3. По заяві на викрадення речей довести до відкриття справи (в мене в темі та на каналі дуже детальна стаття на цю тему).
4. Звісно контроль та скарги при необхідності. Для контролю теж потрібні не волонтери, а бажання самої пенсіонерки.

Поки що цього реально вистачить для людини, яка дійсно бажає щось робити для свого захисту. А якщо суть питання - просто знайти, хто б робив все замість цієї людини - то на це волонтери не поведуться.

А якщо під реальною допомогою розуміються кріпкі хлопці з битами, щоб розбиратися не в правовому полі - то це не те місце, де їх шукати.
 
Останнє редагування:
1. Сама пенсіонерка, як я розумію, ніяких дій щодо захисту своїх прав поки що не вчинила.
2. Поки що все обговорення ходить навколо того, що всі погані, всі продажні.
3. Ніяких документів, дій, фактів, які були б хоч якось значимі для процесу, не було і немає.
4. Пенсіонерка навіть не зверталася за допомогою чи консультаціями (десятки адвокатів зараз безкоштовно консультують, тому не треба про відсутність коштів).
5. Напрошується висновок... Поки людина сама не робить нічого для свого захисту, а тільки закликає інших щось робити (реально, що б це не значило)... При цьому навіть не озвучується, що робити... То ніякої реальної допомоги така особа не отримає.

УСІМ дякую за увагу!

шановна LaDiva! чітко, внятно -- і якось не зовсім те...
напевно, це я недостатньо розбірливо пишу...
поспіхом, власне, я і-нетом майже не користуюсь і тут майже не буваю, тож соррі...

спробую трошки ще "багатослів"... вибачте УСІ заздалегідь, розійшовся,
але ті ж уточнення дат, вочевидь, критично важливі ("повністю відповідально прочитала"?)



1) виключно сама? на місці подій? чи п.5?
пенсіонерці треба ще доїхати до ХТЗ, давно морально готова (може й уночі ломанулася б) -- хіба транспорт (погано уявляю, що зараз із транспортом)...
плюс сама реально боїться -- по суті, ще я її гальмую (ніяк не зберуся, витрачаю ось марно час на форуми...) -- незнання як правильно належним чином все зробити (ну, не зтикався я з таким особисто/безпосередньо досі), пробую підстрахуватися

2) не було сказано такого, тим більше про всіх -- хіба майже всі чинушата безпринципні по своїй суті, та то таке... оффтоп.. але виходить, що врешті все, як зазвичай, зводиться до цього?...

3) ??? --- наявні записи т/ф розмов (якість не дуже), а як можна (поки що) ще тут щось освідчити?
натепер все відомо зі слів сусідки, яка по суті свідчить проти себе, хоча жартівливо-турботливо-глумливо-хитро"опо (у стилі: а що робити -- вибухи грохочуть, треба було саме твої двері ламати, а що минулого разу набрехала -- ну то взагалі сердешна турбота...) -- згадано ж наче?
усе інше, на мою наївну думку, мають, власне, робити менти/слідчі/прокурори... в теорії, звісно...
на практиці навіть суди навіть відеозаписи просто не долучають у якості доказів -- і вже у судах справа розвалюється.
та зазвичай менти встигають до...
ще раз -- одним словом (п.1): підстаховка

4) ОК, шановні присутні, а де є такі кваліфіковані фахівці-консультанти (і щоб не гралися у піддавки, звісно) на Салтівці ~602м/р? (рекламная пауза "_")

5) пенсіонерка одразу обзвонила усіх (кого змогла) друзів/родичів: серед тих, хто є у Харкові -- нічим допомогти, окрім співчуття/загальних порад/побажань (у Вашому стилі), не може ніхто (поки що і я також)
"не робить нічого для свого захисту"? потужно сказано -- ні біти, ні тим більше вогнепалу немає, навть броника і каски -- оффтоп?
"закликів" наче не було -- хіба певні плануються до пополицих (ну, і я, наївний, сподівався щонайменше на реальні поради тут) -- погано все уявляю... тобто реально уявляю, що поганенько тут усе (власне, про це і мова: щоб напаскудити -- не проблема, можна навіть хизуватися цим -- безкарно ж, адже щоб вирішити проблему -- ото вже і доводьте САМІ, що взагалі... не натовп верблюдів)

виходить чергова вульгарно-банальна варіація на теми "потопельників": а чого вона так нарядилася -- сама спровокувала гвалтівника... сумно... і нудно...

"не озвучується"?...
може, звісно, якісь інші варіанти кошерніші, але...
оте моє "думаю, треба шукати допомогу серед активістів/волонтерів (ось тут пробую), аби хочаб засняти процес на відео та присутністю своєю "простимулявали" попо-лицих псевдороформованих рухатися належним чином" --- недоречна маячня і фантастичне марення? ну, нездійсненна мрія?..
ні, справді, правоПохоронці ж зовсім не зобов'язани (п.3): шукати викрадене, збирати докази, допитувати підозрюваних, тим більше затримувати їх, тощо -- все це має робити постраждалий(лі), але не одразу, бо спочатку -- довести, що власне постраждав і взагалі існує... і трупа ж немає...
знов і сумно, і нудно, і банально... згадалося: "а я вам нічого не винен"(С)ЗЕ
знов вибачте, тепер ще сумбурніше, але може так автоцитата "озвучується"?

ще раз: потрібна була (марно втрачаю час, бачу) практична/реальна порада/допомога, бо (з мого досвіду) правопохоронці без стимулу непогано, якщо не зроблять гірше



1. Подача заяви про викрадення майна. Причому це треба було зробити ще коли дізналася про все.
2. Для потрапляння в квартиру дійсно знадобиться наряд, але навіть цього може бути недостатньо. При виклику обов'язково мати при собі паспорт та документи на квартиру, щоб підтвердити власність.
3. По заяві на викрадення речей довести до відкриття справи (в мене в темі та на каналі дуже детальна стаття на цю тему).
4. Звісно контроль та скарги при необхідності. Для контролю теж потрібні не волонтери, а бажання самої пенсіонерки.
далі по пунктах про недореформованих (певно, нанудив достатньо)

1) (спеціально виписав детальні дати)
дізналася з розмови по т/ф ~18:30 06.10.2022, зі слів тієї ж сусідки (та у розмові радісно пишається досягненнями) -- тоді ж ця ж сусідка зізналася, що набрехала про "все ціло і неушкоджене" у попередній розмові ~16 год. 30.03.2022
(мені теж спочатку нахабні заяви сусідки 10.2022 про "так я одразу заселилася", "ми зламали замки", "два місяці виносили", тощо реально непросто сприйняти -- ну, і це ІМХО, звісно, -- тут кожному своє, для когось подібне норма)
який сенс давати заяву ДО виклику/прибуття на місце правоПохоронців?
гадав, спочатку треба перевірити на місці повідомлення/зізнання/хизування зламниці? і при свідках/ментах/відеореєстраторах/тощо?
чи все одно не має сенсу? захочуть -- "щось зроблять"...

2) очевидно до крайньої банальності: для потрапляння може й не обов'язково, але присутність 100% потрібна
зауважу, по т/ф сусідка наполегливо пропонувала дзвонити до неї заздалегідь, мовляв, тоді впустить і навіть ключиками поділиться (глумлива маячня, звісно, треба негайно міняти замки -- хоча, знову ж таки: а сенс, якщо тупо і нахабно знов будь-коли зламає? ще й найцінніше, вочевидь, винесли давним-давно... а ось підготуватися до візиту...)

3) "По заяві на викрадення речей довести до відкриття справи" -- що довести і як? фото/відео/аудіо/письмове зізнання пресловутими бітами самотужки вибивати, ще й завірити одразу нотаріусом? про подібну надуману ахінею і запитую/пишу...

4) бажання контролю є, але перебувати на місці (ХТЗ) цілодобово нереально/небезпечно -- якось не зрозумів тут, про що Ви?

Поки що цього реально вистачить для людини, яка дійсно бажає щось робити для свого захисту. А якщо суть питання - просто знайти, хто б робив все замість цієї людини - то на це волонтери не поведуться.

А якщо під реальною допомогою розуміються кріпкі хлопці з битами, щоб розбиратися не в правовому полі - то це не те місце, де їх шукати.
реальна допомога, імхо, -- допомогти зі сторони проконтролювати в юр.сенсі процес, зокрема дії попо-лицих (зі сторони відніше щонайменше, ще й стикався з такою провоПохоронною мерзотою... ну, це ІМНХО взагалі)

ще, можливо, надати приклади написання відповідних заяв (додавати які такі документи на власність? достатньо копії ~чвертьсторічної~ нотарівальної "мурзилки" про дарування житла її покіною тіткою? чи окремо потрібна ще аналогічна копійована "мурзилка" про спадок? чи, як зазвичай, на все це ще добіса підтверджень/доведень/свідчень треба вишукувати?)

у тому ж і біда, що паскудам довести (навіть очевидне) нереально нічого (ну, які ще очевидні приклади навести? наче таке регулярно трапляється...), -- тож заздалегідь обмірковую варіанти нагляду за діями дарможерів у формі, щоб ті симулякри реально свою справу робили належно -- і це для початку було б досягненням (ну на.. воно кому треба, дійсно? це всіх їх так відволікає...)



і, звісно, ще раз: біти не тема по конкретиці -- хоча тема самосуду перманентна у тотальному беззаконні... та це знов оффтоп, імхо

мінімальна мета: повернути речі (що саме зникло, поки невідомо і знадобиться час, аби дізнатися -- по телефону нереально, теж імхо, очевидно), бажано без ризику для здоров'я, тощо (доречи знов сумна нудота: безсумнівно ще треба буде якось доводити пропажу, тощо -- адже на нема й суду типу нема)
максимальна мета: забезпечити сусідці та її спільниці/спільникам реальне казене проживання (замість взламаної кімнатки, на яку зазіхнула), причому на реальний термін, аби вже без повторів та ще більшого погіршення ситуації

окремо вражає "знайти, хто б робив все замість цієї людини" -- знову спробую повторитися: мова про хАваківців і як би зробити так, щоб вони зробили нелажне... або й не наробили неналежне.. такий собі громадський контроль, тільки не від політиканів/екранних пустозвонів/клоунів, а від... ну, гаразд, досить вже повторюватися...



Сподівався, хтось із присутніх з подібним зтикався за час СВО (бо вже ж не АТО, ССО, але все ніяк не визнана WW3) і зможе допомогти... Ну, хоч досвідом поділитися...
Вочевидь, майже всім поки щастить... Звиняйте, що набридаю екзотичними дурничками, як то кажуть. %\

На все добре!
 
Останнє редагування:
Реально вам правовое решение вопроса уже не подходит. Так что придётся подставлять лишь собственную шею, ради воображаемых миллионов некой пенсионерки
ого, мільони, шия...
буйна фантазія примушує запропонувати неправове рішення? %)
зі сторони може й смішно
 
Тексту багато, весь повністю відповідально прочитала, але там не написано, яких саме волонтерів шукають і яку допомогу хто буде вважати реальною...
..
А якщо під реальною допомогою розуміються кріпкі хлопці з битами, щоб розбиратися не в правовому полі - то це не те місце, де їх шукати.
Чомусь тут так, а там хоч трохи по суті.
 
Перші 5:
1. Ви якось дивно читаєте текст. Слово сама використано не в значенні "одна", а в значенні "власною ініціативою".
2. З цим у політику.
3. Заяви, скарги, відмови, рішення - документи, які б підтверджували Ваші слова, що ніхто нічого для пенсіонерки не хоче робити.
4. Ну якщо Ви фахівця по мікрорайону шукаєте, то... це моя остання відповідь Вам.
5. Я так розумію, обдзвонила всіх, крім адвокатів.


Другі 4:
1. Гадали неправильно. Якщо одразу їхати, то сенсу немає, якщо місяць готуватися до поїздки, то сенс є.
2. Немає питання по суті.
3. Все розписано в публікації, в скобках було про це написано, в мене в темі Ви публікацію прочитали.
4. Знову якось дивно читаєте. Контроль за юридичними процесами, яких Ви все ніяк не почнете. Намагаєтесь роздути до якогось громадського контролю, хоча це стосується однієї людини, їй і контролювати (постійно їздити набридати слідчим, щоб не розслаблялися, дізнаватися про кожен крок, кожен етап, отримувати документи і т.п.).

Чомусь тут так, а там хоч трохи по суті.
Якщо детальне викладення йменується "хоч трохи", то жоден консультант Вам не підійде, детальніше мене на загал тут ніхто матеріалів не викладає.

Тому на цьому діалог завершую, не маю бажання "дотягуватися" до Ваших мірок суті.

Хай щастить!
 
-
 
Останнє редагування:
ого, мільони, шия...
буйна фантазія примушує запропонувати неправове рішення? %)
зі сторони може й смішно
Ну так какие вы произвели телодвижения по факту этого беспредела? Кстати, как тут написали выше - вы можете не знать о договоренностях сторон. Потому можете поднять свой зад и добраться до места совершения предполагаемого преступления. Желательно заручиться нотариальной доверенностю и комплектом ключей от несчастной владельцы жилья на осмотр, и подготовку, например техпаспорта, либо договором аренды, который даст вам право пользования жильем. Чтобы было что показать представителям органов полиции, когда агрессорша просто их вызовет

А ещё есть уголовная статья - самоуправство.

А ещё можно звонить в полицию и сообщить, что в квартире по словам соседей замечены мародеры
 
Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу