Знесення пам'ятника московитському письменнику Алєксандру Пушкіну у Харкові

Опитування


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    79
Так о и про тебя так говорил Ты ж не ариец.
Ну то його проблеми і його право, я за свободу слова. Головне що він був правий щодо кацапів. Це тварини які з людьми нічого спільного не мають і пам'ятники представникам кацапської нації на території України мають бути знищені.
 
Это памятник поэту А.С.Пушкину, жителю Земли.
Пам'ятник "житєлю зємлі" Владіміру Ульянову вже відправили на смітник


Черга дійде і до решти кацапських символів в українському Харкові
 
А мне ещё брусчатка на Сумской напоминает о коммунизме. Надо петицию, чтобы её декоммунизировали.
Ее пленные войска Великого Вермахта в50 укладывали
как и гостинницу Харьков строили
Надо Меркель
Разрешения спросить
чтоб декоммунизировать
 
Спєрвадабєйся детектед. Коли пам'ятники мені десь будуть стояти тоді і будеш таке питати, а зараз я нічому нічого залишати не повинен.
Тобі тільки один пам'ятник може стояти, якщо рідних жаба не задавить.
 
До-речі, знесення пам'ятника пушкіну відновить історичну справедливість, бо у 1904 році українські партизани вже намагалися це зробити
Пам'ятник Пушкіну громадськість Харкова вирішила встановити у 1899 році до 100-річчя з дня народження письменника. Але відкритий він був 26 травня 1904 року. Він був розташований на початку Театрального скверу. 1 листопада 1904 року пам'ятник Пушкіну був підірваний членами підпільної організації «Оборона України»

Зробив це Микола Міхновський. Герой України на честь якого названі вулиці по всій країні
 
Микола Міхновський передбачав, що "Оборона України" в майбутньому очолить всеукраїнське повстання. Готуючись до нього, бойовики планували провести низку демонстративних терактів проти так званих "символів панування" російського самодержавства в Україні. Ними стали російські пам’ятники. Від терактів проти українофобів та різного рангу державних посадовців, як практикувала Бойова Організація есерів, відмовилися.

Головна причина вибору доволі "мирного тероризму" пояснюється тим, що в організації боялись накликати на українців акції помсти з боку уряду. Прикладом такої агресивної політики слугувала тоді поширена практика єврейських погромів, які досить часто були спровоковані цілеспрямованою політикою царської адміністрації на місцях. Але, загалом, в середовищі української національно свідомої інтелігенції було чимало прихильників індивідуального та систематичного терору.

Отже, об’єктами для терактів стали пам’ятники видатним росіянам на Україні. Вперше "Оборона України" заявила про себе вночі 1 листопада 1904 р. Бойовики підірвали пам’ятник Олександру Пушкіну в Харкові, встановлений незадовго до того. Це був рік святкування 250-річчя "возз’єднання" України з Росією, і пам’ятник спорудили на честь урочистостей з цього приводу.

Відповідно до всіх традицій революціонерів, свій вчинок "Оборона України" пояснила у спеціальній прокламації. В ній російському уряду заявлялось, що до такого акту сили "Оборону України" змусило важке становище українського народу. Автори прокламації вказували, що на силоміць загарбаній території "…Слобідської України,… традиції якої сягають аж до славних часів гетьмана Богдана, не має бути нікому і ніякого монумента з чужинців…".
Пушкін був звинувачений у "тенденційному перебріхуванні історичних подій всього світу" і "підло-брехливому змалюванні…гетьмана Мазепи" в поемі "Полтава". У прокламації були висловлені вимоги "…вільного слова, вільного друку, нижчої, середньої та вищої школи з українською викладовою мовою, подібно до шкіл та університетів у Галичині". "Не несіть… до нас своєї культури огнем і мечем, бо вже прокидається Україна до бою! Ви скуштуєте на своїй шкурі нагая і шаблі нових гонтів і залізняків!".

Відсутні будь які свідчення безпосередньої причетності Миколи Міхновського до підготовки та організації вибуху у Харкові. Та от автором прокламації міг бути тільки він. Як вважають дослідники, стиль написання прокламації був характерний для Міхновського, а в середовищі української інтелігенції існувало стійке переконання, що вибух – справа рук Міхновського.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Ее пленные войска Великого Вермахта в50 укладывали
как и гостинницу Харьков строили
Надо Меркель
Разрешения спросить
чтоб декоммунизировать
Ага, а потом, в 80 х- уложили по новой, и с тех пор на Сумской начались наводнения
 
Пушкин это классик русской литературы.
Пусть стоит.
 
Для чого взагалі воно стоїть у бандерівському українському місті?
Проблема решается просто.
Повесить на памятнике табличку. Что памятник поставлен жертве русского имперского фашизма. Члену тайного общества "Союз благоденствия", поднявшему в 1925г. вооруженное восстание потив русского царя.
Он же по национальности эфиоп, и выглядит соответствующе. А его русский царь гнобил и в ссылку сослал после подавления восстания декабристов.
 
А мне ещё брусчатка на Сумской напоминает о коммунизме. Надо петицию, чтобы её декоммунизировали.
кстати, ехать на авто по харьковской брусчатке не очень, а например, во Львове, вообще жопа. Как по мне, ее нужно оставить в историческом центре и этот центр сделать пешеходным. Остальное закатать в асфальт
 
присмотритесь! там много чего другого не нужно, сколько имперского металла, фонари оградки
а ценность скамейки равна нулю патамушо на ней сидят уроды не понимающие своей идентичности и к тому же лавочки напоминают о кернесе

деревья тоже нахуй не нужны, зеленка она ни к чему в борьбе за светлое будущее

Зеленку, пока Зеленский - президент, не трогать!
 
Назад
Зверху Знизу